martes, 24 de julio de 2012

CONSELLS ÚTILS PER VIATJAR


TSE
La targeta sanitària europea és una targeta que engloba el conjunt d'europeus sota un sistema d'assistència sanitària gratuita a l'estranger. Per obtenir aquest servei cal desplaçar-se fins a una oficina de la Seguretat Social i donar-se d'alta. La targeta té una vigència d'un any.

VIATJAR AMB ANIMALS

En AVE i Larga Distancia
Es permet el seu transport sempre que no s'oposen els altres viatgers.
L'amo es fa responsable de les molèsties i danys que puga ocasionar l'animal.
Han d'anar proveïts de la "guia de sanitat". El transport es limitarà a xicotets animals domèstics, entenent com a tals gossos, gats, furons i aus (no de corral), el pes dels quals no supere els 10 kg.
S'admetrà com a màxim un animal per viatger, i sempre dins d'una gàbia les dimensions de la qual no superen els 60 x 35 x 35 cm i dispose d’un dispositiu que permeta contindre i retirar els residus.
En places amb llit només serà possible el transport en departaments/cabines completes (modalitat familiar).
El preu a abonar pel transport és l’equivalent a un 25% del seient de classe Turista segons el trajecte i tipus de tren corresponents, es pot viatjar en qualsevol de les categories del tren.
En trens AVE existix la possibilitat que la gàbia de l'animal ocupe una plaça. En eixe cas, s'aplicarà la Tarifa General o d'Anada / tornada en la classe que corresponga.

En Media Distancia
S'admetran per ser transportats animals domèstics menuts, sempre sota la custòdia del viatger que els porte i sent ell el responsable dels danys que pogueren ocasionar, sempre que no s'oposen els altres viatgers o se'ls produïxen molèsties. Els animals hauran d'anar, quan escaiga, amb la guia de sanitat, en les condicions higienicosanitàries i de seguretat previstes en la legislació vigent.

El transport es limitarà a animals xicotets com ara gossos, gats, furons i aus, i de pes màxim no superior a 10 kg. S'admetrà com a màxim un animal per viatger, sempre dins d'una gàbia que dispose d’un dispositiu que permeta contenir i retirar els residus. Les dimensions de la gàbia no han de superar 60x 35x 35 cm.
Este transport es podrà realitzar en tots els trens de Media Distancia, tot i que podrà limitar-se en trens amb saturació de viatgers. Es podrà establir màxims per tren i cotxe per a este transport. Este transport no ocuparà seient ni podrà disposar de reserva de plaça. El preu serà l'establit en la tarifa vigent.
D'acord amb la legislació vigent, els gossos pigalls podran viatjar en tots els trens de forma gratuïta.

En Cercanías
S'admet el transport de animals domèstics xicotets, sempre sota la custòdia del viatger que els duga i si els altres viatgers no s’hi oposen i no se’ls produïx cap molèstia.
No s'emetrà cap bitllet ni s'abonarà cap quantitat pel seu transport.
D'acord amb la legislació vigent, els gossos pigalls podran viatjar en tots els trens de forma gratuïta.
Cercanías en podrà limitar el transport als trens, els horaris i les estacions que s'autoritzen a cada Nucli.

VIATJAR AMB INFANTS
Us informem que, a partir del 26 de juny del 2012, les autoritats europees exigiran a tots els passatgers, independentment de la seva nacionalitat, estar en possessió d’un document oficial per viatjar.
Per aquest motiu, a partir d’ara els menors d’edat acompanyats durant el viatge requereixen un passaport, el qual haurà de ser el seu propi.
Un menor acompanyat ja no podrà viatjar amb el passaport de la seva mare o el seu pare.



No hay comentarios:

Publicar un comentario